Jou baby volledig laten ontspannen? Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Onder begeleiding van een professionele masseuse masseert u zelf uw baby. De massagetechniek wordt voorgedaan op een pop in een rustige, warme omgeving met ontspannende achtergrondmuziek. Op deze manier voel je zelf aan welke technieken jouw baby leuk vindt of juist niet. Ondertussen krijg je allerlei tips die je thuis kunt toepassen. Babymassage is een geweldige manier om tijd met je kind door te brengen en je band nog meer te versterken. Daarnaast heeft het allerlei positieve effecten zoals bijvoorbeeld de slaap verbeteren en krampjes voorkomen of verhelpen, enz…

Deze Indische massage techniek maakt deel uit van de dagelijkse verzorging en levensstijl in Indië. 
Naast het stimuleren van het tastzintuig wordt ook de werking van alle lichaamssystemen geactiveerd en verbeterd, waaronder de ademhaling, de bloed-en lymfedoorstroming, de spijsvertering, de nieren, de klieren en de zenuwen. Bij Shantala babymassage’s draait alles om de kwaliteit van aanraking. Gewoon met volle aandacht bij je kind zijn en je bejaarde leven even naast je leggen. Het is een mooi moment waarvan er enkel aandacht is tussen jou en baby.

HOE ZIET EEN SESSIE ERUIT?

Na het omkleden van je kleintje, neemt u plaats op onze stoeltjes aan de massage tafeltjes.
Tijdens de massage wordt een speciale plantaardige olie gebruikt die vrij is van minerale olie, parabenen en andere chemische conserveermiddelen, waardoor deze goed te gebruiken is bij de gevoelige babyhuid, maar ook bij een extreem droge huid en eczeem.
Onze massage olie is 100% vegan, gemaakt met een allergeenvrije en een zachte geur. Dermatologisch getest.
Je zult al snel merken dat je kleintje zal ontspannen en intens zal genieten van deze behandeling.
Wil je de ervaring compleet maken? Ga dan voor het ‘Float & Massage’ combi deal. In dat geval begint je baby met een heerlijke floatsessie en de massage vindt plaats nadien. Dit om de spieren van je baby volledig te laten ontspannen door het warme water en de relaxte sfeer.

Shantala babymassage heeft veel positieve effecten, zowel mentaal als fysiek. Enkele voordelen op een rij:

Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness

Massage stimuleer de darmen van je baby. Ook vermindert dit de buikkrampjes, reflux en constipatie.

De Shantala babymassage is een fijn moment van contact tussen jou en je baby. Dit stimuleert de binding en creërt  een gevoel van veiligheid.

De meeste baby’s zijn rustiger na een massage en slapen daardoor beter.

Stimuleert het immuunsysteem. Geboortetrauma’s kunnen hiermee verholpen worden (ook bij prematuren).

Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness

Masseren vermindert de hoeveelheid stresshormonen (adrenaline en cortisol). Het stimuleert ook de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine. Deze hormonen beïnvloeden het gevoel van veiligheid en geluk. Ook wel eens het knuffel hormoon genoemd.

De Shantala babymassage stimuleert de bloedsomloop, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby.

Al onze handdoeken worden gewassen met een puur ecologisch wasmiddel.

Opsomming_duck_Pink
Opsomming_duck_Pink

Shantala babymassage heeft niet alleen positieve effecten op je baby. Door je kind te masseren kom je zelf ook meer tot rust. En die gelukshormonen worden ook nog eens extra aangemaakt tijdens de massage.

Babymassage kan ook een geweldige manier zijn voor vaders om tijd door te brengen met hun baby.

Opsomming_duck_Pink

Veel moeders met een postpartumdepressie hebben baat bij het masseren van hun kind. Dit ontspannende contactmoment helpt bij de binding.