Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in gezuiverd verwarmd water met een temperatuur tussen de 35 en 37 graden. Om te kunnen floaten maken wij gebruik van een drijfband en een speciale (CE-gekeurde) jacuzzi. Alle handelingen tijdens de sessie gebeuren onder deskundige begeleiding en onder toezicht van de ouder. Baby D’eau Spa & Wellness werd opgericht met als doel de baby’s motorische en mentale ontwikkeling te stimuleren, maar ook om een gezin een heerlijk moment samen te bezorgen.

Met een bezoek aan Baby D’eau Spa & Wellness wordt de ontwikkeling van jouw baby gestimuleerd. Baby D’eau beschikt over drie speciale jacuzzi’s waarin je baby heerlijk kan genieten van een individuele sessie hydrotherapie. Het water wordt gezuiverd en is dus vrij van chloor en chemicaliën. Hierdoor is het ook geschikt voor baby’s met een gevoelige huid of allergieën.

Kortom Hydrotherapie-babyfloaten is een gezonde manier om te bewegen zonder de gewrichten veel te belasten. Elke baby werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Door te trappelen in het verwarmd water zullen de kleine golven, die je baby creëert, helpen bij het verbeteren van de balans en coördinatie.

Tijdens de sessie blijf je als ouder/verzorger te allen tijde bij je baby en sta je naast het bad om je baby aan te moedigen. Het floaten is heel intensief voor baby’s en duurt daarom maximaal 25 minuten. Wanneer je baby voor de eerste keer komt kan het zijn dat je baby het niet langer volhoudt dan 10 minuten, maar ook dat is al een hele prestatie! Wanneer je baby vaker komt vergroot dit de gewenning en kan je baby tot 25 minuten floaten.

Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness

De waterdruk op de borst kan de longcapaciteit verhogen en het ademhalingssysteem versterken.

Bevordert slaapritme en heeft een positief effect op onrustige huilbaby’s.

De zachte en golvende weerstand van het water bevordert de spierontwikkeling van je baby.

Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness
Baby D'eau Spa & Wellness

Het bevordert de zwemreflexen, de coördinatie en het zelfbewustzijn.

Het heeft een positief effect op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes door de zachte tegendruk van het warme water.

Helpt tegen constipatie (verstoppingen) en verminderd eczeem