Hydrotherapie

Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in verwarmd water met een temperatuur tussen de 35 en 37 graden. Om te kunnen floaten maken wij gebruik van een drijfband en een speciale (CE-gekeurde) jacuzzi. Alle handelingen tijdens de sessie gebeuren onder deskundige begeleiding en onder toezicht van de ouder. Baby D’eau Baby Spa werd opgericht met als doel de baby’s motorische en mentale ontwikkeling te stimuleren, maar ook om een gezin een heerlijk moment samen te bezorgen.

Met een bezoek aan Baby D’eau Baby Spa wordt de ontwikkeling van jouw baby gestimuleerd. Baby D’eau beschikt over drie speciale jacuzzi’s waarin je baby heerlijk kan genieten van een individuele sessie hydrotherapie. Het water wordt gezuiverd en is dus vrij van chloor en chemicaliën. Hierdoor is het ook geschikt voor baby’s met een gevoelige huid of allergieën.

Kortom hydrotherapie of floaten is een gezonde manier om te bewegen zonder de gewrichten veel te belasten. Elke baby werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Door te trappelen in het verwarmd water zullen de kleine golven, die je baby creëert, helpen bij het verbeteren van de balans en coördinatie.

Tijdens de sessie blijf je als ouder te allen tijde bij je baby en sta je naast het bad om je baby aan te moedigen. Het floaten is heel intensief voor baby’s en duurt daarom maximaal 25 minuten. Wanneer je baby voor de eerste keer komt kan het zijn dat je baby het niet langer volhoudt dan 10 minuten, maar ook dat is al een hele prestatie! Wanneer je baby vaker komt vergroot dit de gewenning en kan je baby tot 25 minuten floaten.

Shantala babymassage

Jouw baby volledig laten ontspannen? Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Onder begeleiding masseert u zelf uw baby. De massagetechniek wordt voorgedaan op een pop in een rustige, warme omgeving met ontspannende achtergrondmuziek. Op deze manier voel je zelf aan welke technieken jouw baby leuk vindt of juist niet. Ondertussen krijg je allerlei tips die je thuis kunt toepassen. Babymassage is een geweldige manier om tijd met je kind door te brengen en je band nog meer te versterken. Daarnaast heeft het allerlei positieve effecten zoals bijvoorbeeld de slaap verbeteren en krampjes voorkomen of verhelpen, enz…

Deze Indische massage techniek maakt deel uit van de dagelijkse verzorging en levensstijl in Indië.

Naast het stimuleren van het tastzintuig wordt ook de werking van alle lichaamssystemen geactiveerd en verbeterd, waaronder de ademhaling, de bloed- en lymfedoorstroming, de spijsvertering, de nieren, de klieren en de zenuwen. Bij Shantala babymassage draait alles om de kwaliteit van aanraking. Het is een mooi moment waarbij er enkel aandacht is tussen jou en je baby.

Hoe ziet een sessie er uit?

Na het omkleden van je kleintje, neemt u plaats op onze zitbankjes aan de massage tafeltjes.

De massage olie die we gebruiken is 100% vegan, gemaakt met een allergeenvrije en een zachte geur. Waardoor deze goed te gebruiken is bij de gevoelige babyhuid, maar ook bij een extreem droge huid en eczeem.

Je zult al snel merken dat je kleintje zal ontspannen en intens zal genieten van deze behandeling.

Wil je de ervaring compleet maken? Ga dan voor de ‘hydrotherapie en babymassage’ combi deal. In dat geval begint je baby met een heerlijke floatsessie en de massage vindt plaats nadien. Dit om de spieren van je baby volledig te laten ontspannen door het warme water en de relaxte sfeer.

Voordelen van hydrotherapie

Baby D'eau by AS (2)

Bevordert het slaapritme en heeft een positief effect op onrustige huilbaby’s.

Baby D'eau by AS (2)

De zachte en golvende weerstand van het water bevordert de spierontwikkeling van je baby en activeert de zwemreflex.

Baby D'eau by AS (2)

Het heeft een positief effect op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes door de zachte tegendruk van het warme water.

Voordelen van babymassage

Baby D'eau by AS (2)

De meeste baby’s zijn rustiger na een massage en slapen daardoor beter.

Baby D'eau by AS (2)

De Shantala babymassage stimuleert de bloedsomloop, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby.

Baby D'eau by AS (2)

Het is een fijn moment van contact tussen jou en je baby. Dit stimuleert de binding en creëert een gevoel van veiligheid.

Winkelwagen